Un ghid pentru identificarea speciilor asemănătoare

păsări care arată ca niște berze

Berzele sunt un tip de pasăre cunoscut pentru picioarele și gâturile lungi, ciocul distinctiv și anvergura mare a aripilor. Ei sunt adesea asociați cu nașterea copiilor, dar, în realitate, sunt prădători importanți și gropitori în ecosistemele lor. Aceste păsări mari se găsesc în diferite părți ale lumii, iar caracteristicile lor fizice unice le fac ușor de recunoscut. Dar, există și alte păsări care seamănă cu berzele în aparență. Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre aceste păsări.

Un grup de păsări care seamănă cu berzele sunt stârci. Aceste păsări au picioare lungi, gât și ciocuri și pot fi văzute adesea vadând în apă puțin adâncă în căutarea hranei. Egrete sunt un alt tip de pasăre care arată ca berzele. Au corpuri zvelte, picioare lungi și ciocuri proeminente. Macarale, cunoscute pentru gâtul și picioarele lor lungi, seamănă și cu berzele. Ele pot fi găsite într-o varietate de habitate, de la zone umede până la prerii.

Ibisuri sunt o altă specie care împărtășește caracteristici fizice similare cu berzele. Aceste păsări au ciocul lung și curbat și se găsesc adesea lângă apă. Lingurite, cu ciocul lor distinctiv în formă de lingură, seamănă și cu berzele. O altă pasăre care seamănă cu o barză este flamimgo. Aceste păsări roz au picioare și gât lungi, iar forma lor unică a ciocului le permite să filtreze hrana în apele puțin adânci.

Păsările puțin mai obscure care seamănă cu berzele includ cioc de pantofio pasăre mare, cu un cioc distinctiv în formă de pantof, și pelicancu ciocul lung și punga mare pe gât pentru prinderea peștilor. Cormoranii și anhingas au, de asemenea, gâtul și ciocul lung, asemănătoare cu berzele și pot fi găsite lângă apă. Păsări fregatecunoscute pentru cozile lor bifurcate și ciocul lung și cârlig, seamănă și cu berzele.

Berze marabucu anvergura lor mare a aripilor și picioarele lungi, sunt adesea confundate cu berze reale. Jabiruscu gâtul și picioarele lor lungi, sunt o altă pasăre care împărtășește un aspect asemănător cu berzele. Berze de lemngăsite în America, au ciocuri mari și grele și capete chelie distinctive. Lingurițe de trandafircu pene roz și ciocul în formă de lingură, seamănă și cu berzele.

Alte păsări asemănătoare berzei includ barza cu cicul galbencu ciocul său galben și pene albe și negre, și barza neagră, care poate fi găsit în Europa și Asia. The barză cu cioc de şanumită după marcajul în formă de șa de pe cioc, este o altă pasăre care arată ca o barză. Openbills, cu ciocul lor curbat, se găsesc adesea în zonele umede, asemănătoare cu berzele. În cele din urmă, barza maguaricu dimensiunile sale mari și ciocul distinctiv, este o altă pasăre care împărtășește o asemănare cu berzele.

Ce sunt berzele?

Berzele sunt un tip de pasăre mare, cu picioare lungi și cu gât lung, cu un aspect și un comportament distinctiv. Ei aparțin familiei Ciconiidae și sunt adesea asociate cu nașterea copiilor în folclor. În diferite culturi, berzele sunt văzute ca un simbol al norocului și al fertilității. Aceste păsări sunt, de asemenea, cunoscute pentru migrațiile lor impresionante, unele specii călătorind mii de mile între locurile de reproducere și de iarnă.

Care sunt caracteristicile berzelor?

Berzele sunt ușor de recunoscut pentru picioarele lungi, gâtul și ciocul uimitor de lung și drept. Aceste păsări mari, păsăritoare au, de asemenea, aripi largi și pot fi adesea văzute înălțându-se pe curenții de aer termic. Sunt cunoscuți pentru modelele lor distincte de migrație și sunt adesea asociați cu nașterea de copii în folclor, datorită cuiburilor lor puternice și a părinților devotați.

Dacă sunteți interesat de păsările care au caracteristici similare cu berzele, luați în considerare explorarea stârci, egrete și ibisi pentru înfățișările și comportamentele lor similare.

Ce păsări seamănă cu berzele?

În timp ce berzele sunt o pasăre unică și recunoscută, există multe alte specii care se aseamănă izbitor cu ele. În această secțiune, vom explora 20 de păsări diferite care au caracteristici fizice similare cu berzele. De la stârci și egrete grațioși până la macarale maiestuoase și flamingo colorați, aceste păsări provin din habitate diverse și au comportamente diferite. Să ne scufundăm în lumea păsărilor asemănătoare berzei și să le descoperim asemănările și diferențele.

1. Stârci

 • Stârcii sunt păsări de apă dulce și de coastă cu picioare lungi.
 • Ele pot fi găsite pe fiecare continent, cu excepția Antarcticii.
 • Aceste păsări sunt cunoscute pentru zborul lor lent și grațios și pentru abilitățile impresionante de vânătoare.
 • Stârcii se hrănesc în principal cu pești, amfibieni și insecte.

Știați? Stârcii au vertebre ale gâtului specializate care le permit să-și lovească rapid prada cu precizie.

2. Egrete

 • Egretele sunt un tip de stârc, cunoscut pentru picioarele lor lungi, gâturile în formă de S și cicuri subțiri și ascuțiți.
 • Aceste păsări pot fi găsite de obicei lângă corpuri de apă, cum ar fi lacuri, râuri și mlaștini, unde vânează pești, broaște și insecte.
 • Egretele sunt ușor de recunoscut după penajul lor alb pur și, în timpul sezonului de reproducere, dezvoltă penaj lungi și elegante pe spate, gât și coadă.
 • Sunt renumiți pentru comportamentul lor grațios și deliberat de vânătoare, urmărind cu răbdare prada înainte de a lovi cu o precizie impresionantă.

Fapt: Egretele sunt adesea observate vadând în ape puțin adânci, arătându-și abilitățile remarcabile de vânătoare cu precizie și grație.

3. Macarale

 1. Macaralele sunt păsări mari, cu picioare lungi și cu gât lung, aparținând familiei Gruidae.
 2. Sunt cunoscuți pentru dansurile lor elaborate de curte, care implică adesea sărituri, batai de aripi și vocalizări.
 3. Aceste păsări se găsesc pe toate continentele, cu excepția Antarcticii și Americii de Sud.
 4. Unele specii, precum Sandhill Crane, întreprind lungi migrații anuale, călătorind mii de mile între locurile de reproducere și de iernare.

Dacă sunteți interesat să observați macaralele maiestuoase, vizitați zonele umede, pajiștile sau câmpurile agricole și păstrați o distanță respectuoasă pentru a evita deranjarea comportamentului lor natural.

4. Ibisuri

 • Ibisii, un tip de pasăre asemănător cu berzele, aparțin familiei Threskiornithidae și sunt ușor de identificat prin cicuri lungi și curbat.
 • Aceste păsări se găsesc în mod obișnuit în zonele umede și au un comportament unic de hrănire de a căuta hrană cu cicuri lungi.
 • Membrii remarcabili ai acestei familii de păsări includ ibis sacru si lingura africană.

Când observați ibisi, luați notă de ciocurile lungi și distinctive ale acestora și urmăriți-le comportamentul de hrană în habitatele zonelor umede.

5. Lingurite

 • Spoonbills sunt păsări de apă mari, cu cicuri unice în formă de lingură.
 • Își folosesc becurile pentru a mătura prin apele puțin adânci, capturand pești mici și nevertebrate acvatice.
 • Spoonbills se găsesc adesea în zonele umede și regiunile de coastă.
 • Sunt recunoscuți pentru penajul lor roz distinctiv și picioarele lungi.
 • Aceste păsări sunt cunoscute pentru modelele lor de zbor grațioase și elegante.

De-a lungul istoriei, lingurițele au fost admirate pentru frumusețea și grația lor, adesea reprezentate în diferite opere de artă și simboluri culturale din întreaga lume.

6. Flamingo

 • Penajul roz vibrant al Flamingos este rezultatul alimentației lor bogate în pigmenți carotenoizi.
 • Aceste păsări au picioare lungi și slabe, care le permit să treacă prin ape puțin adânci și sunt specializate în hrănirea prin filtrare cu alge și nevertebrate mici.
 • Flamingo-urile sunt păsări foarte sociale, adesea găsite în stoluri mari și se angajează în spectacole de curte sincronizate în timpul sezonului de împerechere.

7. Cicuri de pantofi

 • Caracteristici fizice: Ciocuri de pantofide asemenea cunoscut ca si berze cu cap de balenăau cicuri mari, în formă de pantof, penaj albastru-gri și anvergură masivă a aripilor, ajungând până la 2,5 metri.
 • Habitat: Ei locuiesc în mlaștini de apă dulce și mlaștini dense din Africa de Est tropicală, în special în țări precum Sudan, Uganda și Zambia.
 • Comportament: Becurile de pantofi sunt păsări solitare și sunt cunoscute pentru răbdarea lor în timpul vânătorii, stând nemișcate pentru perioade lungi de timp în așteptarea pradei.

Shoebills, cunoscut și ca berze cu cap de balenăsunt păsări străvechi care există de Peste 5 milioane de ani și sunt adesea asociate cu creaturi preistorice datorită aspectului lor distinctiv și comportamentului misterios.

8. Pelicanii

Pelicanii, cunoscuți pentru ciocul lor lung și pungile mari în gât folosite pentru prinderea prăzii, sunt păsări de apă mari. Sunt ușor de recunoscut datorită aspectului și comportamentului lor distinctiv și se găsesc în mod obișnuit în apropierea apelor de coastă și interioare. Aripile lor lungi, picioarele scurte și picioarele palmate îi fac înotători și zburători excelenți.

9. Cormorani

 • Cormoranii sunt păsări acvatice cu un gât subțire și un cic cârlig.
 • Sunt scafandri și înotători pricepuți, pradă pești și alte animale acvatice.
 • Aceste păsări se găsesc adesea în apropierea râurilor, lacurilor și zonelor de coastă din întreaga lume.
 • Sunt cunoscuți pentru că se cocoțău cu aripile întinse pentru a se usuca la soare.
 • Cormoranii sunt păsări sociale, adesea cuibărind și adăpostindu-se în colonii.

10. Anhingas

 • Anhingasde asemenea cunoscut ca si păsări șarpesunt păsări acvatice întâlnite frecvent în America, Africa și Asia.
 • Au un gât unic lung, asemănător unui șarpe și un cic în formă de pumnal pe care îl folosesc pentru a prinde peștii sub apă.
 • Anhinga sunt scafandri calificați și pot rămâne sub apă pentru perioade lungi de timp.
 • Adesea se cocoță cu aripile întinse pentru a se usuca, deoarece penele lor nu sunt complet impermeabile ca cele ale rațelor.
 • Aceste păsări se găsesc de obicei în medii de apă dulce, cum ar fi mlaștini, râuri și lacuri.

11. Păsări fregate

Păsările fregate, cunoscute și sub numele de păsări Man-o’-war, sunt păsări marine distincte, cu cozi bifurcate și cicuri lungi și cârlige. În zbor, seamănă cu berzele și au o anvergură impresionantă a aripilor de 7 picioare. În timpul sezonului de împerechere, fregatele masculi prezintă o pungă roșie aprinsă în gât. Aceste păsări iscusite pot fi văzute adesea smulgând hrană de la alte păsări marine sau chiar forțându-le să-și regurgiteze mesele. Găsite în oceanele tropicale și subtropicale, fregatele sunt cunoscute pentru abilitățile lor remarcabile de zbor.

12. Berze marabu

Berzele marabu, cunoscute și sub denumirea de „păsări de pompe funebre”, sunt păsări mari întâlnite frecvent în Africa sub-sahariană. Sunt ușor de recunoscut datorită picioarelor lungi, anvergura masivă a aripilor și sacului gular roz distinctiv sub cioc. Acești gropi se hrănesc în primul rând cu trupuri și au un cap chel, dându-le un aspect neobișnuit.

La observarea acestora 12. Berze marabueste important să fiți precauți, deoarece se știe că aceștia cufundă în zonele urbane și pot prezenta pericole potențiale atât pentru ei înșiși, cât și pentru oameni.

13. Jabirus

 1. Jabirus, un tip de barză, sunt păsări mari originare din America de Sud. Au capul și gâtul negru distinct, un cic roșu și un corp alb.
 2. Aceste păsări locuiesc în principal în zone umede, mlaștini și mlaștini, folosind picioarele lungi și cicul pentru a prinde pești, broaște și reptile mici.
 3. Jabirus sunt cunoscuți pentru construirea de cuiburi mari în copaci, adesea în colonii cu alte păsări.
 4. Sfat pro: Când observați Jabirus, este important să păstrați o distanță de siguranță pentru a evita perturbarea comportamentului lor natural și a habitatului.

14. Berze de lemn

Berzele de lemn, cunoscute și sub numele lor științific Mycteria americana, sunt o specie de păsări vadătoare mari găsite în America. Aceste berze își construiesc cuiburile în copaci și caută pești, amfibieni și crustacee în apele puțin adânci. Sunt ușor de recunoscut după capul lor chel și întunecat și după facturile lungi și curbate. Din păcate, berzele de lemn sunt listate ca fiind pe cale de dispariție în mai multe zone din cauza pierderii și deteriorării habitatelor lor. Eforturile de conservare sunt concentrate pe conservarea habitatelor zonelor umede și a surselor de hrană.

15. Lingurite trandafir

Spoonbills Roseate sunt păsări uimitoare recunoscute pentru penele lor roz strălucitoare și cicul unic în formă de lingură. Aceste păsări văpătoare grațioase pot fi găsite în zonele umede și în apele de coastă puțin adânci, folosindu-și becul pentru a trece prin apă și a captura nevertebrate acvatice. Originare din America, în special din sudul Statelor Unite, Caraibe și America Centrală și de Sud, aceste păsări magnifice sunt o priveliște uluitoare în mediile lor naturale.

16. Berze cu cicul galben

 • Berze cu cic galben (Mycteria ibis) sunt păsări de mari dimensiuni care se găsesc în Africa și părți ale Asiei.
 • Sunt cunoscuți pentru facturile lor galbene izbitoare și penajul alb-negru.
 • Aceste berze locuiesc în principal în zonele umede, mlaștini și lacuri de mică adâncime, hrănindu-se cu pești, broaște și insecte.
 • În timpul sezonului de reproducere, becurile lor devin o nuanță vie de roșu, adăugând aspectului lor captivant.

Știați? Berzele cu cic galben sunt recunoscute pentru metoda lor unică de vânătoare de a folosi un picior pentru a stârni prada în timp ce îl ține pe celălalt gata să o prindă!

17. Berze negre

 • Descriere Fizica: Berzele negre sunt păsări mari, cu un penaj negru lucios, un cic lung și roșu și picioare roșii. În zbor, anvergura aripilor lor poate ajunge până la 2,3 metri.
 • Habitat: Aceste păsări preferă zonele împădurite din apropierea surselor de apă, cum ar fi mlaștinile, râurile și lacurile.
 • Comportament: Solitare și secrete în natură, berzele negre sunt pricepute să pătrundă prin ape puțin adânci pentru a prinde pești și amfibieni.
 • Stare de conservare: Clasificată ca specie de cea mai mică îngrijorare, berzele negre se confruntă cu amenințări din cauza pierderii habitatului și a perturbărilor umane.

18. Berze cu cicuri

Berze cu cic de șa, cunoscute și ca Ephippiorhynchus senegalensis, sunt păsări impresionante, originare din Africa, ușor de recunoscut după păsările lor roșii și galbene izbitoare și penajul alb și negru. Aceste berze se găsesc frecvent în Africa sub-sahariană, în special în zonele umede și savane. Stând la o înălțime de aproximativ 5 picioare și având o anvergură a aripilor de 9 picioare, sunt renumiți pentru aspectul lor remarcabil și abilitățile de vânătoare excepționale.

19. Billete deschise

 • Openbills, cunoscut și sub denumirea științifică Anastomus oscitanssunt păsări mari vadătoare întâlnite frecvent în Asia de Sud și de Sud-Est.
 • Ele sunt numite după decalajul distinct dintre mandibulele lor, care ajută la prinderea prăzii acvatice.
 • Openbills se hrănesc în principal cu moluște, broaște și Insecte mari găsite în zonele umede de apă dulce, mlaștini și orez.
 • Aceste păsări sunt cunoscute pentru obiceiurile lor unice de cuibărire, construindu-și adesea cuiburile în colonii pe copaci din apropierea corpurilor de apă.
 • Openbills sunt păsări sociale și pot fi adesea văzute în stoluri mari în timpul sezonului de reproducere.

20. Berzele Maguari

The Maguari Barzadenumit și Maguari Heron, este o pasăre mare, care seamănă foarte mult cu o adevărată barză. Originare din America de Sud, aceste păsări sunt cunoscute pentru aspectul și comportamentele lor unice. Ele pot fi găsite de obicei în mlaștini de apă dulce, zone umede și estuare, unde se hrănesc cu pești, amfibieni și alte creaturi acvatice mici. Cu picioarele lor lungi, gâturile și cicuri cu forme distinctive, aceste păsări elegante sunt ușor de identificat.

întrebări frecvente

Care sunt unele caracteristici fizice unice ale păsărilor care arată ca berzele?

Păsările care arată ca berzele sunt adesea identificate după picioarele și gâtul lung, pene colorate și ciocuri specializate. De asemenea, sunt adaptați la diferite habitate, inclusiv pajiști, zone umede și savane.

Poți numi câteva exemple de păsări care seamănă cu berzele?

Unele păsări care arată ca berze includ stârci, dropii, ibisi, flamingo și egrete. Aceste păsări au caracteristici fizice similare și pot fi găsite în diverse habitate.

Care este un fapt amuzant despre păsările care arată ca berze?

Butarda mare, un tip de lipitor de savană, este unul dintre cele mai grele animale zburătoare din lume. Această creatură frumoasă poate cântări până la 44 de kilograme și poate fi găsită în Asia temperată și Europa.

Cum pot obține ajutor pentru identificarea păsărilor pentru păsările care arată ca berzele?

Laboratorul Cornell oferă un instrument de identificare a păsărilor numit Merlin și o listă de e-mail pentru actualizări despre păsări, observarea păsărilor și oportunități de a ajuta la conservarea păsărilor. De asemenea, oferă rezultate de completare automată pentru utilizatorii de dispozitive tactile și gesturi de glisare pentru o navigare ușoară.

Au păsările care arată ca berzele vreun comportament unic?

Da, unele specii, cum ar fi vulturul de curcan, au un mod distinctiv de a aborda locurile de adăpostire, lăsând picioarele în jos și aterizează stângaci. Berzele de lemn, un cuibăresc colonial, au, de asemenea, un mod unic de a-și construi cuiburile dezordonate de băț în copaci lângă apă.

Unde pot găsi păsări care arată ca berze în habitatul lor natural?

Păsările care seamănă cu berzele pot fi găsite în diverse habitate, inclusiv în păduri inundate și în zonele de coastă. Unele specii, cum ar fi dardul african, pot fi găsite în Africa, în timp ce altele, precum barza de pădure, pot fi găsite în America.

Daca vreti sa aflati mai multe despre pasari, va invit in Excursie in Delta Dunarii cu Echipa Nearchus Nautictour Mahmudia, vedeti pe pagina noastra de contact..si cititi mai multe mai jos!

Cel mai frumos mod sa petreci o vacanță scurtă, un weekend placut este sa alegi excursii Delta Dunarii cu Nearchus Nautictour
Tot ce ai vazut la National Geographic, o sa vezi alaturi de echipa Nearchus Nautictour!

Citeste si asta

Suna la +40 760 474 738

Contacteza-ne!