Mici păsări negre: identificare și fapte fascinante

Identificarea păsări mici și negre poate fi dificil cu atât de multe specii acolo. Un fapt distractiv este că aceste păsări variază foarte mult ca mărime, habitat și comportament. Acest articol vă va ghida prin tipurile de păsări negre mici, cum să le identificați și să vă împărtășiți câteva fapte fascinante pe parcurs.

Continuați să citiți pentru a deveni un birdwatching pro!

Recomandări cheie

  • Păsările mici și negre vin în diferite tipuri, cum ar fi mierla cu aripi roșii, grarul european, cowbird cu cap brun, ciocănitoarea pufosă, junco cu ochi întunecați, vulturul curcanului, cioara americană, cormoranul cu crestă dublă, cioara comună, mierla de bere, corbul comun. , Mierla cu cap galben și Mierla ruginită.
  • Fiecare tip de pasăre neagră mică are caracteristici fizice distincte și comportamentelor care îi fac intrigant de observat și studiat. De exemplu: Graurul european este cunoscut pentru el adaptabilitate la diferite habitate în timp ce Mierla cu cap galben își construiește cuiburi printre cozii din zonele umede.
  • Aceste păsări se joacă important roluri ecologice cum ar fi controlul populațiilor de insecte (cum ar fi ciocănitoarea pufos) sau ajutarea la dispersarea semințelor (cum ar fi Juncos cu ochi întunecați), contribuind la echilibrul ecosistemelor lor.

Tipuri de păsări negre mici

Diferitele tipuri de păsări negre mici includ mierla cu aripi roșii, grarul european, cowbird cu cap brun, ciocănitoarea pufosă, junco cu ochi întunecați, vulturul de curcan, cioara americană, cormoranul cu crestă dublă, greșul comun, mierla de bere, corbul comun, Mierlă cu cap galben, Mierlă ruginită și multe altele.

Mierlă cu aripi roșii

Mierlele cu aripi roșii sunt ușor de observat cu ajutorul lor pene negre strălucitoare și pete roșii strălucitoare pe umeri tivita cu galben. Ei trăiesc adesea în zone umede, câmpuri și la marginea pădurilor, unde le puteți auzi trilul muzical.

Aceste păsări iubesc semințele și insectele, făcându-i vizitatori obișnuiți la hrănitoarele pentru păsări.

Masculii își arată aripile roșii pentru a impresiona femelele în timpul sezonului de împerechere. De asemenea, sunt foarte protectori față de spațiul lor și își vor apăra cu curaj cuibul de intruși. Căutați Mierle cu aripi roșii care zboară într-un model ondulat pe cer în timp ce vă deplasați către următoarea noastră pasăre neagră mică, Grarul european.

Graurul european

Graurul european, cu el penaj negru lucios și strălucire irizată, este o pasăre cântătoare de talie medie. Având cozi scurte și aripi triunghiulare, aceste păsări sunt cunoscute pentru adaptabilitatea lor la diverse habitate.

Ele pot fi găsite în zonele urbane, precum și în peisajele rurale din America de Nord. Cântecele lor melodioase le-au câștigat un loc printre cei mai talentați imitatori din lumea păsărilor.

Graurile europene prezintă comportamente remarcabile de cuibărit, formând adesea colonii mari în golurile copacilor sau construind crăpături în timpul sezonului de reproducere. Aceste păsări invazive au fost introdus în America de Nord în secolul al XIX-lea și de atunci au devenit o vedere comună pe tot continentul.

Cowbird cu cap brun

Trecând de la grarul european, să explorăm Cowbird cu cap brun. Fiind singura pasăre nord-americană care își depune ouăle în cuiburile altor păsări, această mierlă mică are o strategie de reproducere interesantă.

Masculul are un corp negru lucios cu un cap maro, în timp ce femela este mai subțire în colorare, făcându-le să iasă în evidență printre alte păsări negre mici. Sunt adesea văzuți în jurul pășunilor deschise și pajiștilor, căutând hrană pe pământ după Semințe și insecte.

Interesant este că ei nu își construiesc propriile cuiburi, ci depun ouă în cuiburile altor specii de păsări pentru a fi crescute de ei.

Acest comportament unic poate duce uneori la impact negativ asupra populațiilor de păsări gazdă deoarece puii de vacă pot depăși sau chiar pot provoca abandonarea puieților de gazdă din cauza lor dimensiune mai mare și natură pretențioasă.

Ciocănitoarea pufosă

The Ciocănitoarea pufosă este o mică pasăre alb-negru cu cicul scurt și o postură cu spatele drept. Ei au marcaje distinctive alb-negrucu un sân alb, aripi negre punctate cu pete albe și o dungă albă largă pe mijlocul spatelui.

Aceste păsări se găsesc adesea în păduri, parcuri și zone suburbane Peste America de Nord. Cunoscut pentru lor comportament de tobă pe copaci să comunice și să stabilească un teritoriu, de asemenea se hrănesc cu insecte prin sondarea scoarței copacilor sau prinzând insecte în zbor.

Masculul are o pată roșie pe spatele capului, în timp ce femela nu.

Junco cu ochi negri

Trecând de la remarcabilul ciocănitor pufos, o altă pasăre neagră mică și fascinantă este Junco cu ochi negri. Aceste păsări se găsesc frecvent în America de Nord și sunt cunoscuți pentru penajul întunecat asemănător glugăi care contrastează cu cel al lor pene exterioare albe ale cozii.

Ei adesea furajează pe pământ pentru Semințe și insecte, făcându-i vizitatori frecventi în curțile din spate. Junco cu ochi negri au diferite subspecii cu variații ale modelelor de culoare care pot face identificarea o provocare interesantă pentru observatorii de păsări.

Aceste păsări încântătoare joacă, de asemenea, un rol în împrăștierea semințelorajutând la menținere ecosisteme forestiere sănătoase.

Vulturul Turciei

Trecând de la speciile mici de păsări negre, ajungem la distinctiv Vulturul Turciei. Cu dimensiunile sale mari și capul roșu fără pene, această pasăre este o vedere comună America de Nord. Zborul său zburător și simțul acut al mirosului îl fac eficient gunoierhrănindu-se cu carouri.

Acest vultur are un important rol ecologiccurățând carcasele și contribuind la prevenirea răspândirii bolilor.

Anvergura aripilor vulturului de curcan poate atinge până la 6 picioare (1,8 metri) și este penaj închis la culoare și cap roșu fă-l unic printre păsările de pradă. Preferința sa pentru zonele deschise, cum ar fi câmpurile, deșerturile și autostrăzile, îl face ușor de observat în timpul migrației sau în timpul căutării de mâncare.

Pentru cei interesați de obiceiurile de curățire ale vulturului din Turcia, Articolul National Geographic despre modelele de hrănire a păsărilor oferă perspective fascinante despre dietele aviare.

Corb american

The Corb american este o comună şi pasăre adaptabilă găsit în toată America de Nord. Are un penaj negru lucios, un strigăt distinctiv și un comportament inteligent. Aceste păsări sunt adesea văzute în zonele urbane, câmpuri, păduri și de-a lungul coastelor.

Sunt hrănitori oportunişti cu diete variate, inclusiv insecte, mamifere mici, carouri, fructe și Semințe. Cunoscut pentru lor abilități de rezolvare a problemelor și structuri sociale complexe în cadrul grupurilor lor numite crime, corbii americani sunt subiecte fascinante atât pentru observatorii de păsări, cât și pentru cercetători.

Cu aspectul său uimitor și comportamentele intrigante, cum ar fi jocurile sau folosirea instrumentelor pentru a extrage hrana din locuri greu accesibile, American Crow ocupă un loc special în diversitatea aviara.

Cormoran cu crestă dublu

Cormoranul cu crestă dublă este a pasăre de apă mare, întunecată cu gâtul lung și cu un cic cârlig. Sunt scafandri excelente și se hrănesc în primul rând cu pești. Aceste păsări pot fi găsite în America de Nord, cuibărind în colonii lângă corpuri de apă cum ar fi lacuri, râuri sau zone de coastă.

În ciuda aspectului lor neplăcut pe uscat, sunt zburători ageri și înotători pricepuți.

Ca parte a familiei cormorani, aceste păsări au un mod intrigant de a vâna sub apă – se scufundă de la suprafață și se propulsează folosind picioarele pentru a prinde prada sub suprafața apei.

Caracteristicile lor fizice includ penajul negru cu pielea feței portocalii și smocuri distinctive de pene de ambele părți ale capului în timpul sezonului de reproducere. Cormoranul cu crestă dublu joacă un rol important în ecosistemul său, dar a fost, de asemenea, supus controverselor din cauza concurenței percepute cu activitățile de pescuit uman.

Grackle comun

Common Grackle este o mică mierlă originară din America de Nord. Este cunoscut pentru ea pene irizate care apar albastru, verde sau violet la lumina soarelui. Puteți găsi adesea aceste păsări în habitate deschise precum câmpurile, pajiștile și zonele urbane în care acestea furaj pentru insecte, Semințe și cereale.

Interesant, în timpul sezonul de împerechere, masculii Common Grackles creează sunete puternice și complicate ca parte a afișajului lor de împerechere. Aceste păsări joacă, de asemenea, un rol esențial în răspândirea semințelor și combaterea insectelor în ecosistemele lor.

Pe lângă faptul că sunt uimitor de frumoși cu penajul lor lucios, Common Grackles sunt specii aviare foarte adaptabile și rezistente, care demonstrează comportamente fascinante care merită observate de pasionații de animale sălbatice sau de observatorii de păsări dornici să afle mai multe despre gama variată de obiceiuri ale păsărilor din America de Nord.

Mierla lui Brewer

Mierla lui Brewer este o mică, pasăre neagră lucioasă cu un aspect elegant. Masculii au ochi galbeni strălucitori și capete violet irizate care captează lumina. Sunt adesea văzuți căutând hrană pe sol în zone deschise, inclusiv câmpuri, marginea drumurilor și parcări.

Aceste păsări sunt hrănitori oportunişti și va mânca insecte, Semințe, cereale și chiar resturi alimentare umane.

Mierlele lui Brewer sunt cunoscute pentru lor apeluri distincte de „chuck”. și comportamentul social. Ei formează stoluri mari în afara sezonului de reproducere și pot fi destul de vocali. În timpul sezonului de împerechere, masculii efectuează o expoziție elaborată pentru a atrage femelele umflându-și penele și desfăcând aripile în timp ce cântă.

Aceste păsări inteligente au bine adaptat mediului uman și poate fi deseori observat în timpul zonelor urbane sau cocoțat pe garduri sau linii electrice.

Corbul comun

The Corbul comun este mare, pasăre complet neagră cu chemare profundă, crocătoare. Inteligența și adaptabilitatea lor le fac fascinante de observat atât pentru pasionații de păsări, cât și pentru cercetători.

Aceste păsări sunt cunoscute pentru lor abilități de rezolvare a problemelor și vocalizări complexe, manifestând adesea un comportament jucăuș în sălbăticie. Dintre tipurile de păsări negre, corbul comun se remarcă datorită sa inteligenta remarcabila și vocalizări distinctive.

Trecând la „Mierla cu cap galben”, această specie prezintă caracteristici unice care o deosebesc de alte păsări negre mici întâlnite frecvent în America de Nord.

Mierla cu cap galben

The Mierla cu cap galben este o mică pasăre neagră cu penajul galben izbitor pe cap și pe piept. Găsite în mlaștini, stufări și zone umede din America de Nord, aceste păsări sunt cunoscute pentru apel distinctiv și obiceiuri unice de cuibărit.

Ei își construiesc adesea cuiburile printre cattails, folosind plantele pentru a crea o platformă plutitoare deasupra apei. Pe parcursul sezonul de împerechereMierlele cu cap galben masculi își folosesc culorile vibrante și chemările puternice pentru a atrage pereche și pentru a stabili teritorii în habitatul lor.

Trecem la „Rusty Blackbird”, o altă specie fascinantă de păsări negre mici, care prezintă comportamente și caracteristici unice.

Rusty Blackbird

Trecând de la mierla cu cap galben strălucitor, ajungem la mierlă ruginită. Spre deosebire de vărul său colorat, mierla ruginită este o pasăre mică, modestă, cu un aspect general întunecat.

Numele său provine de la marginile subtile de culoarea ruginii ale penelor sale. Această pasăre este cunoscută pentru ea apel distinctiv și poate fi găsit adesea în zone de pădure umede în timpul sezonului de reproducere, în timp ce frecventează pădurile și mlaștinile inundate în timpul migrației și lunilor de iarnă.

Din păcate, această specie se confruntă cu semnificative populația scade în ultimii ani, făcându-l în centrul eforturilor de conservare.

Ciocănitoarea pileată

Ciocănitoarea pileată este o pasăre neagră mare, izbitoare, cu a creasta rosie distincta. Sunt cunoscuți pentru tobele lor puternice și au un anvergura aripilor de aproximativ 30 de inci. Această ciocănitoare poate fi găsită în pădurile mature din America de Nord, unde ei creați găuri dreptunghiulare în copaci în timp ce căuta insecte.

Al lor habitatul este format din păduri deseîn special pădurile bătrâne cu arbori mari.

Ciocănitoarea pileată este crucială pentru ecosistemele forestiere controlează populațiile de insecte și oferă cavități de cuibărit pentru alte specii de păsări, cum ar fi rațele și bufnițele. Aceste păsări remarcabile joacă un rol important în menținerea echilibrului habitatelor pădurii.

Baltimore Oriole

Trecând de la aspectul impresionant și dimensiunea impresionantă a ciocănitoarei pileate la fermecătorul Oriole de Baltimore, această mică pasăre neagră este cunoscută pentru penaj portocaliu vibrant. Masculul are o burtă portocalie strălucitoare și partea inferioară a aripilor, în timp ce femela are culori mai discrete, cu accente galben-portocalii.

Găsit în păduri deschise, în parcuri și în curțile din spate estul Americii de Nord în timpul verii, acești oriole sunt pricepuți la construcție cuiburi pendule folosind fibre vegetale și alte materiale.

Al lor cântând dulce adaugă un farmec încântător oricărui cadru în aer liber, făcându-le favorite pentru observatorii de păsări.

Magpie cu cioc negru

Trecând de la penajul vibrant al Oriolei din Baltimore, ajungem la frumusețea uimitoare alb-negru cunoscută sub numele de Magpie cu cicul negru. Cu penajul său negru strălucitor, coada lungă și semnele irizate de culoare albastru-verde, această pasăre este o priveliște de văzut.

Gasit in țară deschisă în vestul Americii de Nordaceste păsări inteligente sunt cunoscute pentru comportamentele lor îndrăznețe și obiceiuri de hrănire oportuniste. Sunt adesea văzuți căutând hrană pentru insecte, animale mici, cereale și fructe.

Interesant, ei sunt, de asemenea, notori pentru obiceiul lor adunând obiecte strălucitoare cu care să-și împodobească cuiburile.

Magpies cu cicul negru au structuri sociale complexe și metode de comunicare care includ diverse vocalizări și limbajul corpului. Aceste păsări pot fi găsite cuibărind în copaci înalţi sau tufişuri aproape de zone deschise unde pot găsi cu ușurință hrană.

Jay lui Steller

Jay lui Steller este o mică pasăre neagră cu pene albastre izbitoare pe cap, aripi și coadă. Poate fi găsit în păduri de conifere Peste America de Nord. Aceste păsări inteligente sunt cunoscute pentru lor imitarea altor specii de păsări și au o alimentatie diversificata constând din insecte, fructe, Semințe și chiar mici vertebrate.

Strigăturile lor distinctive umplu adesea aerul pădurii în timp ce se deplasează prin vârfurile copacilor.

Trecerea la următorul tip de pasăre neagră mică – Grackle cu coadă mare..

Grackle cu coadă mare

Grackle cu coadă mare este un pasăre neagră lucioasă cu ochi galbeni izbitori si a coadă lungă, în formă de chilă. Aceste păsări sunt cunoscute pentru lor comportament îndrăzneț și plin de resursedeseori găsite în jurul așezărilor umane.

S-au adaptat bine la mediile umane și pot fi văzute în zonele urbane, parcuri și câmpurile agricole. Al lor apeluri puternice și variate fă-le ușor de recunoscut, adăugând un farmec plin de viață împrejurimilor.

Grackles cu coadă mare sunt păsări extrem de sociale care se adună în stoluri mari în perioadele de neînmulțire. Ei prezintă structuri sociale complexe în cadrul acestor grupuri, manifestând comportamente interesante, cum ar fi reproducerea în cooperare și locurile de adăpostire comunale.

În plus, sunt mime excelente, capabil să imite strigăturile altor specii de păsări și chiar unele sunete mecanice precum alarmele auto sau telefoanele. Adaptabilitatea și inteligența Grackle-ului cu coadă mare îl fac un subiect fascinant pentru pasionații de observare a faunei sălbatice.

Grackle cu coadă de barcă

Grackle cu coadă mare este adesea confundat cu Grackle cu coadă de barcă datorită aspectului lor asemănător. Boat-tailed Grackle, cunoscut pentru ea penaj negru irizat și coadă lungă distinctă, în formă de chilăpoate fi găsit în apropierea mlaștinilor, zonelor de coastă și zonelor umede din sud-estul Statelor Unite.

Aceste păsări sunt cunoscute pentru strigăturile lor puternice și abilități de construire a cuiburilor, creând cuiburi în formă de cupă folosind ierburi și noroi. Interesant este că acești grackles s-au adaptat bine la habitatele umane și sunt adesea văzute hrana in zonele urbane.

Al lor dieta omnivora include insecte, vertebrate mici, fructe, Semințe și chiar gunoi.

Identificare și fapte distractive

Cunoașteți caracteristicile fizice, habitatul și comportamentul, superstițiile și simbolismul, precum și fapte interesante despre fiecare specie de păsări negre mici. Scufundă-te adânc în lumea fascinantă a acestor creaturi cu pene!

Caracteristici fizice

Aceste păsări mici și negre variază în mărime, variind de la minuna Junco cu ochi negri la vulturul mai mare. Penajul lor este predominant negru, uneori cu străluciri irizate sau lucioase.

Mierla cu aripi roșii se etalează pete roșii și galbene pe umeri, în timp ce grarul european se mândrește cu un penaj cu pete care își schimbă culoarea la iluminare diferită. În schimb, American Crow are un bec puternic și un strigăt distinct.

Fiecare specie prezintă trăsături fizice unice pentru o identificare ușoară în habitatele lor naturale.

În plus, unele dintre aceste păsări au pene elegante pentru zbor raționalizat în timp ce altele prezintă texturi mai robuste. Aceste diferențe contribuie la rezistența lor în diverse habitate, cum ar fi pădurile, zonele umede, câmpurile și mediile urbane.

Habitat și comportament

Aceste păsări negre mici pot fi găsite într-un varietate de habitate, inclusiv păduri, mlaștini, pajiști și zone urbane. Sunt adaptabili și pot prospera în medii diverse.

Multe dintre aceste păsări sunt cunoscute și pentru lor comportament teritorial în timpul sezonului de reproducere, unde își apără energic locurile de cuibărit. În plus, unele specii prezintă comportamentul de adăpostire comunală în afara sezonului de reproducere, adunându-se în stoluri mari pentru siguranță și căldură.

Comportamentul acestor mici păsări negre variază foarte mult între diferitele specii. Unii sunt cunoscuți pentru vocalizările lor distincte și pentru structurile sociale complexe din cadrul grupurilor lor, în timp ce alții prezintă strategii de hrănire impresionante cum ar fi folosirea instrumentelor pentru extragerea insectelor din copaci sau scoaterea de mâncăruri în mediul urban.

Superstiții și simbolism

După ce ați aflat despre habitatul și comportamentul păsărilor negre mici, este interesant de observat superstiții și simbolism înconjurând aceste creaturi fascinante. În unele culturi, păsările negre sunt văzute ca simboluri ale misterului și magiei.

Sunt adesea asociate cu prevestiri sau avertismenteîn timp ce în alte credințe ei reprezintă transformarea și adaptarea. În plus, multe superstiții gravitează în jurul unor specii specifice de păsări negre, atribuind semnificații diferite prezenței sau acțiunilor lor.

Mulți oameni asociază și păsările negre cu moartea sau nenorocirea din cauza colorației lor închise. Cu toate acestea, este important să ne amintim că aceste superstiții variază foarte mult în diferite culturi și tradițiifăcându-le un subiect de intriga atât pentru pasionații de păsări, cât și pentru cei pasionați de folclor.

Fapte interesante despre fiecare specie

Acum, să explorăm câteva fapte interesante despre fiecare specie de păsări negre mici. Mierla cu aripi roșii este cunoscută pentru apelul său distinctiv și pentru apărarea agresivă a teritoriului său în timpul sezonului de reproducere.

Graurii europeni sunt niște imitatori incredibili, capabili să imite cântecele altor păsări și chiar sunete mecanice precum alarmele de mașină. Vacii cu cap brun sunt „paraziți de puiet”, care își depun ouăle în cuiburile altor specii de păsări pentru a fi crescute de către părinți adoptivi fără să vrea.

Ciocănitoarea pufos este cea mai mică ciocănitoare din America de Nord, adesea văzută țopăind pe ramurile copacilor în căutarea insectelor. Juncos cu ochi întunecați au diferite variații de culoare în funcție de habitatul lor, formele „de culoarea ardeziei” și „Oregon” fiind cele mai comune.

Vulturii de curcan au un excelent simț al mirosului, ajutându-i să localizeze trupurile de la distanțe mari. Ciorii americani sunt foarte inteligenți și pot recunoaște fețele umane.

Cormoranii cu crestă dublă sunt scafandri pricepuți, care își folosesc picioarele palmare pentru a se propulsa sub apă în căutarea prăzii peștilor. Grackles comune prezintă irizații în penaj atunci când sunt priviți în anumite condiții de lumină, afișând culori strălucitoare pe un spectru de la violet la verde.

Concluzie

În concluzie, păsări mici și negre vin într-o varietate de tipuri și au caracteristici unice. Al lor caracteristici fizice, comportamente și habitate fă-le creaturi fascinante de observat.

Pasionații de păsări se pot bucura să identifice aceste păsări și să învețe fapte interesante despre ele, contribuind în același timp la eforturile lor de conservare. Cu cunoștințele și aprecierea potrivite, aceste mici păsări negre vor continua să ne capteze atenția în anii următori.

Întrebări frecvente

1. Cum pot distinge un fel de pasăre neagră mică de alta?

Puteți folosi un ghid de identificare a păsărilor pentru a vedea imagini și pentru a citi sfaturi despre identificarea diferențelor de culori, forme și comportament ale păsărilor.

2. Unde trăiesc păsările negre mici?

Micile păsări negre trăiesc în multe locuri, cum ar fi păduri, câmpuri și parcuri. Habitatele păsărilor se pot schimba în funcție de anotimp, deoarece unele zboară în locuri noi în timpul migrației.

3. De ce este important să înveți despre tipurile de păsări negre?

Învățarea despre diferite păsări negre comune ajută la observarea păsărilor și la înțelegerea modului în care trăiesc, ceea ce reprezintă o parte importantă a conservării păsărilor.

4. Ce ar trebui să caut când identific păsările negre mici?

Când încercați să identificați o pasăre neagră mică, uitați-vă cu atenție la dimensiunea, marcajele, modul în care acționează și unde este găsită folosind sfaturile dvs. de identificare a păsărilor.

5. Privirea păsărilor mici poate ajuta oamenii de știință?

Da! Oamenii iubitori de ornitologia studiază păsările observându-le. Ei văd cum se comportă păsările în casele lor (habitate), ceea ce poate oferi indicii despre sănătatea mediului nostru.

Daca vreti sa aflati mai multe despre pasari, va invit in Excursie in Delta Dunarii cu Echipa Nearchus Nautictour Mahmudia, vedeti pe pagina noastra de contact..si cititi mai multe mai jos!

Cel mai frumos mod sa petreci o vacanță scurtă, un weekend placut este sa alegi excursii Delta Dunarii cu Nearchus Nautictour
Tot ce ai vazut la National Geographic, o sa vezi alaturi de echipa Nearchus Nautictour!

Citeste si asta

Suna la +40 760 474 738

Contacteza-ne!