Sfaturi și trucuri pentru noii proprietari

îngrijind o răţucă

O rață este un pui de rață, de obicei în vârstă de mai puțin de două săptămâni. Aceste creaturi adorabile sunt animale de companie populare și pot fi însoțitori grozavi. De asemenea, sunt utilizate în mod obișnuit în agricultură pentru ouă și carne.

Rățurile provin din ouăle depuse de femelele adulte. Ouăle eclozează după o perioadă de incubație de aproximativ 28 de zile. Rața mamă va avea apoi grijă de rățuțele ei timp de aproximativ 6-8 săptămâni până când acestea sunt gata să se descurce singure.

Când vine vorba de hrănirea rățuștelor, este esențial să le oferim o dietă echilibrată pentru a le asigura creșterea și dezvoltarea sănătoasă. Dieta unei rătuci ar trebui să conțină:

 1. Hrana inițială: Acesta este un furaj special conceput pentru rațele tinere și conține toți nutrienții necesari creșterii lor.
 2. Verdețuri proaspete: rățucile se bucură, de asemenea, să caute verdețuri proaspete, care le oferă vitamine și minerale esențiale.
 3. Insecte și melci: Aceștia pot fi administrați ca delicii și oferă proteine ​​suplimentare în dieta lor.

Îngrijirea adecvată pentru o rățușă este crucială pentru bunăstarea acesteia. Iată câteva sfaturi esențiale pentru îngrijirea unei rățuci:

 1. Oferirea unui mediu cald și sigur: rățucile au nevoie de o zonă caldă și fără curent de aer pentru a se dezvolta. O lampă de căldură poate fi folosită pentru a menține o temperatură de 90-95 de grade Fahrenheit în incubator.
 2. Menținerea curățeniei: Un pui curat este esențial pentru sănătatea rățucii. Ar trebui să fie curățată zilnic și trebuie furnizată lenjerie de pat proaspătă.
 3. Furnizarea de apă proaspătă: Rățcile au nevoie de acces la apă curată și proaspătă în orice moment. Se recomandă un vas cu apă mică pentru a preveni înecul.
 4. Socializarea și manipularea rățuștei: Este esențial să manevrezi rățușa în mod regulat, începând de la o vârstă fragedă, pentru a-l obișnui cu interacțiunea umană și a preveni să devină agresivi.

La fel ca orice alt animal, rățucile se pot confrunta și cu probleme de sănătate. Unele probleme obișnuite la rătuci includ:

 • Fundul pastos: Aceasta este o condiție în care excrementele se lipesc de orificiul de ventilație al rățucii, ceea ce poate duce la blocaj și infecție.
 • Probleme cu picioarele și picioarele: o dietă necorespunzătoare sau o suprafață alunecoasă a puietului poate cauza probleme la picioare și la picioare la rățușă.
 • Infecții respiratorii: Acestea pot fi cauzate de o ventilație deficitară sau de expunerea la curenti de aer.

Când este timpul să introduceți o răță într-o turmă existentă, este esențial să faceți acest lucru treptat. Acest lucru va permite rățucii să-și stabilească locul în ordinea de ciocan și să reducă șansele de agresiune.

Pentru a crește o rață sănătoasă, este esențial să le oferiți o dietă echilibrată, un mediu curat și sigur și controale veterinare regulate. În plus, oferindu-le un spațiu amplu pentru a explora și a socializa cu alte rațe poate contribui, de asemenea, la bunăstarea lor generală. Cu îngrijire și atenție corespunzătoare, rățuțele pot crește pentru a deveni rațe adulte fericite și sănătoase.

Ce este o rață?

O rață este o rață tânără, de obicei în vârstă de sub două luni, cunoscută pentru penele sale pufoase și mersul adorabil la câine. Pentru a se dezvolta, rățucile au nevoie de căldură, de o nutriție adecvată și de un mediu curat. Ele sunt, de asemenea, creaturi sociale și se descurcă bine atunci când sunt ținute cu alte rătuci sau rațe.

Am dat odată Peste o rățușă care fusese separată de familia ei în timpul unei furtuni. După ce l-am îngrijit și l-am alăptat înapoi la sănătate, l-am eliberat la un iaz din apropiere, unde s-a alăturat cu bucurie unui grup de rațe sălbatice.

De unde vin rătucile?

Rățușii provin din ouăle depuse de rațe. După o perioadă de incubație de aproximativ 28 de zile, rățucile eclozează din ouă.

Ce mănâncă rătucile?

Unul dintre cele mai pline de satisfacții ale îngrijirii unei rățuci este să le ofere o dietă hrănitoare și echilibrată. Cu toate acestea, poate fi copleșitor pentru noii proprietari de rață să știe exact cu ce să-și hrănească prietenii pufoși. În această secțiune, vom discuta cele trei componente principale ale dietei unei rățuci: hrana pentru început, verdeața proaspătă și insectele și melcii. Înțelegând importanța fiecărei grupe de alimente, vă puteți asigura că rățușca dvs. crește într-un adult sănătos și fericit.

1. Feed de pornire

 1. Asigurați-vă că hrana de pornire este formulată special pentru rătuci, oferindu-le nutrienții esențiali de care au nevoie pentru creștere.
 2. Oferiți hrana de pornire într-un vas de mică adâncime, ajustând dimensiunea porției pentru a preveni risipa și pentru a menține prospețimea furajului.
 3. Monitorizați consumul rățucii și ajustați programul de hrănire în funcție de apetitul și creșterea acesteia.

Adevărat: rățușcile se imprimă pe primul obiect în mișcare pe care îl văd după ecloziune, care este de obicei mama lor. Cu toate acestea, în absența unei mame, acestea se pot imprima oamenilor sau altor animale.

2. Verzi proaspete

Furnizarea unei varietăți de verdeață proaspătă este crucială pentru dieta unei rățuci, deoarece asigură o nutriție adecvată și o bunăstare generală. Unele opțiuni recomandate includ:

 • salată verde
 • spanac
 • varză
 • nasturel

care oferă vitamine și minerale esențiale. Pentru a fi mai ușor de mâncat și digerat rățușa, asigurați-vă că tăiați verdeața în bucăți mici, ușor de gestionat. Este important să introduceți verdețurile proaspete treptat pentru a preveni tulburările digestive, începând cu cantități mici și crescând treptat porția pe măsură ce rățușa crește.

În plus, este un fapt că rătucilor le place să caute verdeață proaspătă în habitatul lor natural, deoarece ajută la stimularea comportamentelor și instinctele lor naturale.

3. Insecte și melci

 • Oferă o selecție diversă de insecte și melci bogate în proteine ​​și Calciu pentru o nutriție optimă.
 • Asigurați-vă că toate insectele și melcii provin dintr-un mediu sigur, fără pesticide.
 • Monitorizați aportul de insecte și melci al rățuștei pentru a preveni supraalimentarea și pentru a menține o dietă echilibrată.

Încorporarea insectelor și melcilor în dieta rățuiței oferă nutrienți esențiali pentru o creștere și o dezvoltare sănătoasă.

Cum ai grijă de o rățușă?

Îngrijirea unei rătuci poate fi o experiență plină de satisfacții și plăcută, dar necesită și cunoștințe și dăruire adecvate. În această secțiune, vom discuta aspectele esențiale ale îngrijirii unei rățuci, de la crearea unui mediu cald și sigur până la socializarea și manipularea tânărului pasăre. Înțelegând aceste elemente-cheie, puteți asigura sănătatea și bunăstarea rățucii dvs. și puteți crea o legătură puternică cu noul dvs. prieten cu pene.

1. Asigurarea unui mediu cald și sigur

Când creați un mediu cald și sigur pentru o rățușă, este important să urmați acești pași:

 1. Utilizați un coș cu o lampă de căldură pentru a menține inițial o temperatură de 85-90°F, scăzând treptat cu 5°F în fiecare săptămână.
 2. Asigurați-vă că puiul de curățare este ferit de curent și ferit de potențialii prădători.
 3. Furnizați un material de pat moale pentru a preveni orice alunecare sau răni.

Odată, în timp ce instalam un pui cald pentru rățușa mea, am lăsat din greșeală un mic gol. Micuțul răutăcios a reușit să evadeze și să exploreze casa, în cele din urmă adormind în patul câinelui!

2. Menținerea curățării curată

 • Este necesară îndepărtarea zilnică a lenjeriei de pat murdare.
 • Este important să dezinfectați puiul săptămânal.
 • Alegeți un material de așternut natural și sigur.

Când vine vorba de menținerea curățeniei puietului, este esențial să acordăm prioritate sănătății rățuștelor prin menținerea unui mediu igienic, reducerea riscului de infecții și asigurarea bunăstării lor generale.

3. Furnizarea de apă proaspătă

 • Asigurați-vă că există întotdeauna apă curată și dulce disponibilă într-un vas de mică adâncime sau într-un adapator.
 • Curățați în mod regulat recipientul cu apă pentru a preveni contaminarea și dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.
 • Monitorizați nivelul apei pentru a preveni scurgerea sau epuizarea, asigurându-vă că rățușca are întotdeauna acces la apă.

4. Socializarea și manipularea rățuștei

 1. Manipulați rățușca ușor și frecvent pentru a construi încredere și familiaritate.
 2. Permiteți rățucii să-și exploreze împrejurimile sub supraveghere pentru a încuraja socializarea.
 3. Introduceți rățușca în diverse medii, sunete și obiecte pentru a minimiza frica și stresul.
 4. Încurajează interacțiunea cu alte rătuci sau cu rațe adulte prietenoase, vaccinate pentru dezvoltarea socială.

Rățucile sunt animale extrem de sociale și se dezvoltă pe companie, făcând socializarea și manipularea cruciale pentru bunăstarea lor.

Care sunt problemele comune de sănătate la rătuci?

Ca și în cazul oricărui animal tânăr, rățuțele sunt susceptibile la anumite probleme de sănătate care le pot afecta creșterea și bunăstarea. În această secțiune, vom discuta unele dintre cele mai frecvente probleme de sănătate care pot apărea la rățuițe și cum să le rezolvăm. De la problema obișnuită a fundului păstos la probleme la picioare și la picioare, și chiar infecții respiratorii, vom explora simptomele și potențialele tratamente pentru fiecare îngrijorare pentru a ne asigura că rățușa ta rămâne fericită și sănătoasă.

1. fundul păstos

 • Inspectați zilnic zonele de ventilație ale rățuștelor pentru orice acumulare de materii fecale.
 • Dacă Cu fundul pastos se observă, curățați ușor zona cu apă caldă și o cârpă moale.
 • Uscați bine zona și aplicați o cantitate mică de vaselin pentru a preveni lipirea în continuare.
 • Monitorizați rățușa pentru a vă asigura că problema nu reapare.

2. Probleme la picioare și la picioare

 1. Problemele cu picioarele și picioarele la rătuci pot include tendon alunecat, picior întinsși bumblefoot.
 2. Măsurile preventive presupun asigurarea unei zone bine așternute, asigurarea unei alimentații adecvate și limitarea suprafețelor alunecoase.
 3. Dacă o rățușă are probleme cu picioarele sau picioarele, consultați un medic veterinar cu experiență în îngrijirea păsărilor.

Sfat pro: Inspectați în mod regulat picioarele și picioarele rătucilor pentru orice semne de disconfort sau anomalii pentru a rezolva problemele cu promptitudine.

3. Infecții respiratorii

 • Izolare: Separați orice rățușă infectată cu infecții respiratorii de restul pentru a preveni răspândirea infecției.
 • Consultație: Este important să se solicite asistență veterinară pentru diagnosticarea și tratarea corectă a infecțiilor respiratorii la rătuci.
 • Mediu curat: Este esențial să menținem un spațiu de locuit curat și bine ventilat pentru rătuci, pentru a ajuta la recuperarea lor de la infecțiile respiratorii.

Sugestii: Pentru a preveni introducerea infecțiilor respiratorii, trebuie implementate măsuri stricte de biosecuritate. În plus, este important să monitorizați în mod regulat sănătatea și comportamentul rățuștelor pentru detectarea precoce a oricăror probleme respiratorii.

Cum introduci o rățușă unui turmă?

 • Observați: Monitorizați efectivul pentru a identifica cele mai tolerante rațe.
 • Izolare: Țineți răța într-o zonă separată, dar adiacentă, timp de câteva zile, pentru a se aclimatiza.
 • Supraveghere: Introduceți răța în turmă în timpul hrănirii sub observație atentă.
 • Spațiu: Asigurați-vă că există suficient spațiu și locuri de ascunzătoare pentru a minimiza agresiunea.
 • Răbdare: Permiteți interacțiunea treptată, intervenind dacă apare vreo agresiune.

Care sunt câteva sfaturi pentru creșterea unei rățuci sănătoase?

 • Pentru a asigura o rață sănătoasă, asigurați un mediu cald și sigur, dotat cu o lampă de căldură și lenjerie de pat confortabilă.
 • Oferiți o dietă echilibrată cu hrană pentru început de rățușă și asigurați-vă că aceștia au acces la apă proaspătă în orice moment.
 • Lăsați-vă rățușa să înoate și să se curețe, oferind un recipient cu apă puțin adâncă.
 • Fiți vigilenți pentru orice semne de boală și solicitați îngrijiri veterinare dacă este necesar.

În 1995, o rățușcă a numit Buttercup și-a câștigat faima online când a fost crescută de un băiat de 12 ani și a devenit tovarăși de nedespărțit.

întrebări frecvente

1. Care este dieta recomandată pentru un pui de rățușcă?
Puii de rătușă au nevoi nutriționale diferite în comparație cu puii de pui. Ei au nevoie de o dietă bogată în proteine, care poate fi furnizată de un porumb de pui nemedicamentat sau de rață. Adăugarea drojdiei de bere și a fulgii de Ovăz negătite la mâncarea lor poate oferi, de asemenea, nutrienții necesari.

2. O rățușă poate fi clocotită cu pui?
Nu este recomandat să pui rățușă și pui împreună. Rățușii au nevoi volubile și iubesc apa, în timp ce puii nu. Acest lucru ar putea duce la probleme de sănătate pentru ambele tipuri de păsări.

3. Ce fac dacă o rățușă este lăsată în urmă de familia ei?
Dacă o rățușă este găsită singură, cel mai bine este să încercați să o reuniți cu familia sa. Dacă nu reușește, rățușca trebuie să aibă un mediu cald și sigur, hrană adecvată și apă curată până când poate fi plasată într-o nouă familie sau îngrijită independent.

4. Cum pot împiedica o rățușă să fie lovită?
Rățucile sunt animale curioase și pot rătăci în zone periculoase, cum ar fi mijlocul drumului. Pentru a preveni accidentele, este important să le supraveghezi îndeaproape și să le ții departe de potențiale pericole.

5. Ce este „aripa de înger” și cum poate fi prevenită?
„Aripă de înger” este o afecțiune în care penele aripilor unei rățușă cresc în exterior în loc să se așeze pe corp. Acest lucru poate fi cauzat de o dietă bogată în carbohidrați sau de o manipulare necorespunzătoare. Pentru a preveni acest lucru, se recomandă să se asigure o dietă echilibrată și să se evite manipularea excesivă a rățucii.

6. Se poate da rățoiilor hrană medicată?
Hrana medicata pentru pui nu este potrivita pentru ratuste. Este important să le oferiți starter de pui nemedicamentat sau starter de rață. Dacă utilizați alimente medicinale, acestea pot fi amestecate cu apă și zahăr, dar acest lucru trebuie făcut cu prudență, deoarece nu este clar dacă acest lucru este sigur pentru rățuște. Cel mai bine este să rămâi la o dietă naturală și echilibrată pentru o sănătate optimă.

Daca vreti sa aflati mai multe despre pasari, va invit in Excursie in Delta Dunarii cu Echipa Nearchus Nautictour Mahmudia, vedeti pe pagina noastra de contact..si cititi mai multe mai jos!

Cel mai frumos mod sa petreci o vacanță scurtă, un weekend placut este sa alegi excursii Delta Dunarii cu Nearchus Nautictour
Tot ce ai vazut la National Geographic, o sa vezi alaturi de echipa Nearchus Nautictour!

Citeste si asta

Suna la +40 760 474 738

Contacteza-ne!