Ciorile chiar iubesc arahidele?

face corbi ca alune

Ciorii, cunoscuți pentru inteligența și inventivitatea lor, sunt păsări omnivore și pot mânca o varietate de alimente. Dar le plac alunele? Răspunsul este da, corbilor le place să mănânce alune. De fapt, alunele sunt hrana preferată pentru multe specii de păsări, inclusiv ciori. Dar de ce le plac corbilor alunele?

Există câteva motive pentru care corbii sunt atrași de alune:

 1. Conținut ridicat de grăsimi și proteine: Alunele sunt un aliment bogat în grăsimi și proteine, ceea ce le face o gustare hrănitoare și bogată în energie pentru corbi. Acest lucru este benefic în special în lunile mai reci, când alimentele sunt rare.
 2. Usor de deschis: Ciorii au ciocuri puternice, care sunt potrivite pentru spargerea cochiliilor dure. Alunele au o coajă relativ subțire, ceea ce le face ușor să deschidă corbii și să acceseze nuca hrănitoare din interior.
 3. Familiaritate și disponibilitate: Ciorii sunt păsări inteligente și sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se adapta la diferite medii. De asemenea, sunt extrem de oportuniști și vor mânca tot ce le este disponibil. Alunele sunt o sursă de hrană comună în multe zone urbane și suburbane, așa că ciobii sunt familiarizați cu ele și le pot găsi cu ușurință.

Dacă doriți să hrăniți corbii cu arahide, iată câteva lucruri de reținut:

 1. În Shell sau Shelled? În timp ce unii oameni preferă să hrănească cu arahide în coajă, alții preferă să îndepărteze coaja pentru a facilita accesul corbilor la nucă. Ambele opțiuni sunt potrivite, dar asigurați-vă că oferiți o varietate pentru a vedea ce preferă corbii dvs. locali.
 2. Crude sau prăjite? Ciorii pot mânca atât alune crude, cât și prăjite. Cu toate acestea, evitați să le hrăniți cu arahide sărate sau aromate, deoarece acestea pot fi dăunătoare sănătății lor.
 3. Sărat sau nesărat? Cel mai bine este să oferiți alune nesărate corbilor, deoarece prea multă sare poate fi dăunătoare sănătății lor.

Pe lângă alune, corbii se bucură și de alte alimente, cum ar fi insectele și larvele, fructele și fructele de pădure și carnea și carnea. Hrănirea corbilor poate avea mai multe beneficii, cum ar fi ajutarea cu cuibărirea și reproducerea, construirea încrederii și a unei legături cu aceste păsări inteligente și ajutarea la controlul populațiilor dăunătorilor. Cu toate acestea, există și unele riscuri, inclusiv atragerea altor animale, dependența potențială de oameni și comportamentul agresiv potențial. Este esențial să urmați regulile de hrănire adecvate și să nu hrăniți în exces corbii pentru a evita orice impact negativ.

Corbilor le plac alunele?

Da, corbilor le plac alunele. Se știe că se bucură de o varietate de alimente, inclusiv alune, ca parte a dietei lor omnivore.

De ce corbilor le plac alunele?

Te-ai întrebat vreodată de ce corbii par să aibă o pasiune deosebită pentru alune? Se știe că aceste păsări inteligente caută hrană într-o varietate de situații, dar alunele par să fie întotdeauna preferate. În această secțiune, vom explora motivele din spatele acestei preferințe și vom descoperi factorii care fac ca alunele să fie atât de atrăgătoare pentru corbi. De la conținutul lor ridicat de grăsimi și proteine ​​până la cojile lor ușor de spart, există câteva motive esențiale pentru care corbii nu pot rezista acestor delicii gustoase.

1. Conținut ridicat de grăsimi și proteine

Conținutul ridicat de grăsimi și proteine ​​din arahide le face o opțiune hrănitoare pentru corbi. Când hrăniți corbii cu arahide, este important să vă gândiți dacă să le dați în coajă sau decojite, crude sau prăjite și sărate sau nesărate. Este un fapt că corbii preferă alunele datorită valorii lor nutritive ridicate și accesibilității ușoare.

2. Usor de deschis

 • Pentru a sparge cu ușurință o alune, țineți-o bine între degetul mare și arătător.
 • Aplicați o presiune ușoară pe coaja alunei folosind un spărgător de Nuci sau un instrument similar.
 • În timp ce aplicați presiune, rotiți arahida până când coaja se deschide.
 • Odată crăpată, îndepărtați cu grijă coaja pentru a dezvălui nuca din interior.

3. Familiaritate și disponibilitate

 • Ciorii au o preferință pentru alune datorită familiarității și disponibilității lor în mediul lor.
 • Alunele sunt o sursă comună de hrană în multe regiuni, făcându-le ușor accesibile corbilor.
 • Familiarizarea lor cu alunele ca sursă de hrană contribuie, de asemenea, la ca corbii să le consume cu ușurință.

Cum să hrănești corbii cu arahide?

 • Alegeți arahide nesărate, decojite pentru a hrăni corbii.
 • Imprăștiați arahide în zone deschise pentru a atrage corbii.
 • Oferiți arahide ca parte a unei diete variate, inclusiv alte alimente, cum ar fi fructele, legumele și cerealele.
 • Fiți consecvenți cu timpul de hrănire pentru a stabili o rutină pentru corbi.
 • Observați de la distanță pentru a vă asigura că corbii consumă în siguranță alunele.

1. În Shell sau Shelled?

 • Dacă intenționați să hrăniți corbii cu alune, se recomandă să le oferiți în coajă. Acest lucru nu numai că oferă stimulare mentală pentru corbi, ci și reproduce comportamentul lor natural de căutare a hranei.
 • Cu toate acestea, alunele decojite pot fi, de asemenea, convenabile și preferate în condiții meteorologice dure, facilitând accesul corbilor la sursa de hrană.

2. Crud sau prăjit?

 • Arahide crude: Oferă o sursă bună de proteine ​​și nutrienți esențiali, dar pot fi mai greu de digerat pentru ciobi.
 • Arahide prăjite: mai ușor de digerat și pot fi mai gustoase pentru corbi, mai ales în lunile mai reci.

Interesant, s-au observat că corbii își folosesc abilitățile de rezolvare a problemelor pentru a sparge diferite tipuri de nuci, nu doar alune.

3. Sărat sau nesărat?

 • Dacă hrăniți corbi cu alune, este esențial să oferiți arahide nesărate pentru a evita orice rău potențial din aportul excesiv de sare.

Ce alte alimente le plac corbilor?

În timp ce alunele pot fi o alegere populară de hrană pentru corbi, nu este singurul lucru de care se bucură aceste păsări inteligente. Să aruncăm o privire mai atentă asupra alimentației variate a corbilor și a diferitelor tipuri de alimente pe care se știe că le consumă. De la insecte și larve până la fructe și chiar carne, aceste păsări au un palat divers. Înțelegând preferințele lor alimentare, putem obține o mai bună înțelegere a comportamentului lor și a modului în care acestea contribuie la ecosistem.

1. Insecte și larve

 • Localizați zonele cu activitate mare de insecte și larve, cum ar fi sub pietre, în grămezi de compost sau în apropierea lemnului în descompunere.
 • Utilizați o lopată mică sau o mistrie pentru a dezgropa cu grijă insectele și larve.
 • Puneți insectele și larvele adunate într-un vas de mică adâncime sau împrăștiați-le pe pământ pentru ca ciorile să le găsească.

Când oferiți corbilor insecte și larve, asigurați-vă că le adunați din zone sigure și fără pesticide pentru a promova sănătatea și bunăstarea corbilor.

2. Fructe și fructe de pădure

Atunci când furnizați fructe și Fructe de pădure corbilor, este important să luați în considerare preferințele și cerințele nutriționale ale acestora. Alegeți fructe precum merele, perele și fructele de pădure precum afinele și cireșele, deoarece oferă o combinație de zaharuri naturale, fibre și antioxidanți care sunt benefice pentru sănătatea generală a corbilor.

În plus, cultivarea pomilor fructiferi sau a tufișurilor în curtea dumneavoastră poate stabili o aprovizionare durabilă cu hrană pentru corbi, promovând o relație reciproc avantajoasă.

3. Carne și carapace

 1. Carne: Ciorii sunt atrași de o varietate de carne, inclusiv de pui, curcan și vită. Este important să folosiți carne proaspătă, nealterată atunci când le hrăniți.
 2. Carrion: Ciorii consumă și carii, care sunt formați din animale în descompunere. Deși acesta este un comportament natural pentru ei, este important să fii precaut din cauza potențialului de transmitere a bolii.

Care sunt beneficiile hrănirii corbilor?

În timp ce unii ar putea privi corbii ca pe niște necăjitori, mulți oameni și-au găsit bucurie în hrănirea acestor păsări inteligente. Dar care sunt beneficiile reale ale hrănirii corbilor? În această secțiune, vom discuta efectele pozitive pe care acest act simplu le poate avea atât asupra păsărilor, cât și asupra oamenilor implicați. De la a ajuta la cuibărit și reproducere până la construirea încrederii și a legăturilor cu aceste creaturi, vom descoperi motivele pentru care hrănirea corbilor poate fi o experiență plină de satisfacții. În plus, vom explora, de asemenea, modul în care furnizarea de hrană corbilor poate ajuta la controlul populațiilor dăunătorilor într-un mod natural și ecologic.

1. Ajută la cuibărit și reproducere

 • Furnizați materiale de cuib: Oferiți crenguțe, bețe mici și alte materiale adecvate într-o zonă desemnată pentru a ajuta corbii să-și construiască cuiburile.
 • Surse de hrană sigure: Asigurați o aprovizionare consistentă și de încredere pentru a susține procesul de cuibărit și reproducere.
 • Creați un mediu sigur: minimizați perturbările și potențialele amenințări din jurul locurilor de cuibărit pentru a promova reproducerea de succes.

Pe lângă faptul că ajută la cuibărire și reproducere, furnizarea de hrană pentru corbi poate ajuta la promovarea unei relații pozitive cu aceste păsări inteligente.

2. Construiește încredere și legături

 • Oferiți în mod constant alune în același timp și loc pentru a crea o rutină care să creeze încredere și o legătură cu corbii.
 • Rămâneți calm și evitați mișcările bruște pentru a stabili și mai mult un sentiment de siguranță cu corbii.
 • Folosiți un alimentator separat pentru a oferi arahide, arătând un efort dedicat pentru bunăstarea lor și întărind legătura dintre oameni și corbi.

Știați că corbii își pot aminti chipurile umane de câțiva ani?

3. Ajutoare în controlul populațiilor dăunătoare

 • Controlul natural al dăunătorilor: Ciorii ajută la controlul populațiilor dăunătorilor hrănindu-se cu insecte, larve și rozătoare mici în grădini și zonele agricole.
 • Echilibrul de mediu: Consumând dăunători, cioara joacă un rol crucial în menținerea echilibrului ecologic și prevenirea suprapopulării insectelor dăunătoare.
 • Abordare durabilă: Rolul lor natural de control al dăunătorilor reduce dependența de pesticidele chimice, promovând un sistem de gestionare a dăunătorilor mai durabil și mai ecologic.

Care sunt riscurile hrănirii corbilor?

În timp ce hrănirea corbilor poate părea o activitate inofensivă și plăcută, este important să luăm în considerare riscurile potențiale implicate. În această secțiune, vom discuta potențialele consecințe ale hrănirii corbilor, inclusiv atragerea altor animale, dezvoltarea dependenței de oameni și posibilitatea unui comportament agresiv. Înțelegerea acestor riscuri ne poate ajuta să luăm decizii în cunoștință de cauză dacă ar trebui sau nu să hrănim cu alune prietenilor noștri cu pene.

1. Atrage alte animale

 • Păstrați alunele în recipiente sigure, rezistente la animale.
 • Curățați în mod regulat zona de hrănire pentru a preveni atragerea altor animale.
 • Evitați supraalimentarea pentru a minimiza resturile de arahide care ar putea atrage alte animale.

2. Poate cauza dependență de oameni

 • Stabiliți limite: evitați hrănirea constantă a corbilor în aceleași ore sau locații pentru a descuraja dependența de oameni.
 • Variați dieta: oferiți o gamă variată de alimente pentru a preveni dependența exclusivă de arahide.
 • Încurajează hrana naturală: Lăsați hrana în zonele în care corbii o pot găsi singuri, promovând comportamentul lor natural.

Odată, o familie din cartierul meu a început să hrănească corbii. Ei au urmat acești pași și au observat că corbii deveneau mai puțin dependenți de ei în timp, ceea ce duce la o interacțiune mai sănătoasă.

3. Potențial de comportament agresiv

 • Pentru a evita un potențial comportament agresiv la corbi, este important să nu le hrăniți excesiv.
 • Când hrăniți corbii, cel mai bine este să evitați contactul direct cu ochii pentru a preveni orice potențiale reacții agresive.
 • În plus, este important să vă abțineți de la a face mișcări bruște sau zgomote puternice în jurul corbilor, deoarece acest lucru poate provoca un comportament agresiv.

întrebări frecvente

Ce le place ciorilor să mănânce?

Ciorii sunt omnivore și pot mânca o varietate de alimente, inclusiv nuci, fructe, insecte, animale mici și chiar resturi alimentare umane. De asemenea, se bucură de mâncare uscată pentru pisici sau câini, precum și de legume de grădină și de pești mici. Cu toate acestea, este important să-i hrănești cu alimente sănătoase, fără a-i copleși.

Ciorii sunt atrași de zonele urbane?

Ciorii sunt foarte adaptabili și pot prospera în zonele urbane. Sunt atrași de sursele de hrană pentru oameni și pot căuta resturi în parcuri sau cartiere. Cu toate acestea, este important să evitați să le hrăniți în locuri periculoase unde pot fi răniți sau pot deveni o pacoste.

Ciorii mănâncă șerpi mici?

Da, se știe că corbii mănâncă șerpi mici ca parte a dietei lor omnivore. Sunt pricepuți în rezolvarea problemelor și își pot folosi inteligența pentru a captura și consuma prada. Cu toate acestea, se hrănesc în principal cu fructe, nuci și alte animale mici.

Pot ciorii să mănânce iedera otrăvitoare?

Ciorii pot fi capabili să mănânce iedera otrăvitoare, deoarece s-a observat că consumă o mare varietate de plante și animale. Cu toate acestea, nu este recomandat să le hrăniți cu această plantă toxică sau cu orice alte pericole potențiale.

Ciorii mănâncă plante dianthus?

Nu s-au observat corbi mâncând plante dianthus, dar pot fi atrași de flori din alte motive. Dacă bănuiți că o cioară vă poate mânca plantele de dianthus, este important să căutați dovezi ale unui hoț de plante, cum ar fi urme sau excremente, și să luați măsuri de precauție pentru a vă proteja plantele.

Cum pot atrage corbii în curtea mea?

Pentru a atrage corbii în curtea dvs., le puteți oferi alimente sănătoase, cum ar fi arahide nesărate, fructe de câini roșii și margarete gerbera. Puteți folosi, de asemenea, hrănitoare pentru corbi pentru a-i atrage să vă viziteze curtea. Cu toate acestea, este important să evitați să hrăniți cu mâna sau să aruncați mâncare în ei și să vă asigurați că curtea dvs. nu este în pericol, cum ar fi o curte împrejmuită.

Daca vreti sa aflati mai multe despre pasari, va invit in Excursie in Delta Dunarii cu Echipa Nearchus Nautictour Mahmudia, vedeti pe pagina noastra de contact..si cititi mai multe mai jos!

Cel mai frumos mod sa petreci o vacanță scurtă, un weekend placut este sa alegi excursii Delta Dunarii cu Nearchus Nautictour
Tot ce ai vazut la National Geographic, o sa vezi alaturi de echipa Nearchus Nautictour!

Citeste si asta

Suna la +40 760 474 738

Contacteza-ne!