Ghidul suprem pentru a deține o rață ca animal de companie: sfaturi și trucuri

cumpără o rață ca animal de companie

Rațele poate să nu fie primul animal care îți vine în minte atunci când te gândești la un animal de companie, dar pot fi însoțitori fantastici. Aceste păsări unice și drăguțe au propriile lor personalități distincte și pot oferi distracție și afecțiune fără sfârșit proprietarilor lor. În acest articol, vom explora motivele pentru care rațele sunt animale de companie grozave, ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra una și cum să le îngrijim în mod corespunzător.

De ce să alegeți o rață ca animal de companie?

Rațele sunt creaturi sociale și inteligente care pot forma legături puternice cu îngrijitorii lor umani. De asemenea, au o întreținere redusă și sunt relativ ușor de îngrijit, ceea ce le face o alegere excelentă pentru proprietarii de animale de companie pentru prima dată. În plus, sunt foarte adaptabile și pot prospera în diferite medii de viață, fie că este vorba de un iaz din curte sau un spațiu interior mic.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra o rață ca animal de companie

Înainte de a aduce o rață în casă, este esențial să luați în considerare următorii factori:

 1. Cerințe de spațiu și adăpost: Rațele au nevoie de acces la apă pentru înot și scăldat, precum și o zonă uscată și adăpostită pentru odihnă și protecție împotriva prădătorilor.
 2. Timp și angajament: Rațele necesită îngrijire și atenție zilnică, inclusiv hrănire, curățare și socializare.
 3. Costul și Cheltuielile: Costul inițial al achiziționării unei rațe și al amenajării spațiului de locuit al acesteia, precum și cheltuielile curente pentru hrană și îngrijirea veterinară ar trebui să fie luate în considerare.
 4. Legi și reglementări locale: Unele zone au reglementări privind deținerea de rațe ca animale de companie, așa că este esențial să cercetați și să respectați orice lege din zona dvs.

Cum să cumperi o rață ca animal de companie

Când cumpărați o rață, este esențial să luați în considerare rasa, precum și sursa. Câteva sfaturi pentru a cumpăra o rață de companie includ:

 1. Cercetăți diferite rase: diferitele rase de rațe au temperamente și cerințe de îngrijire diferite, așa că este esențial să alegeți una care se potrivește stilului dvs. de viață.
 2. Găsiți un crescător de renume sau o organizație de salvare: este esențial să cumpărați o rață de la un crescător reputat sau să adoptați de la o organizație de salvare pentru a vă asigura că obțineți o pasăre sănătoasă.
 3. Luați în considerare adoptarea dintr-un adăpost: multe rațe ajung în adăposturi și au nevoie de case iubitoare. Adoptarea dintr-un adăpost este o modalitate excelentă de a oferi unei rațe o a doua șansă la o viață fericită.

Pregătirea pentru noua rață de companie

Înainte de a vă aduce rața acasă, este esențial să le pregătiți spațiul de locuit și să cumpărați proviziile necesare, cum ar fi o sursă de apă, lenjerie de pat și mâncare. De asemenea, este esențial să luați în considerare nevoile lor nutriționale și să găsiți un medic veterinar de renume, specializat în tratarea rațelor.

Sfaturi pentru îngrijirea unei rațe de companie

Îngrijirea și alimentația corespunzătoare sunt esențiale pentru a menține o rață fericită și sănătoasă. Câteva sfaturi pentru îngrijirea unei rațe de companie includ:

 1. Oferă o dietă echilibrată: Rațele necesită o dietă echilibrată din legume proaspete, cereale și surse de proteine.
 2. Păstrați zona de locuit a raței dvs. curată: curățați și schimbați în mod regulat așternutul raței și asigurați-le o sursă de apă curată.
 3. Manipulați-vă rața cu grijă și cu grijă: rațele sunt creaturi fragile care pot fi ușor rănite dacă sunt manipulate greșit. Manevrați-le întotdeauna cu blândețe și cu grijă.

Concluzie

Rațele pot face animale de companie minunate și unice, dar necesită și îngrijire și atenție corespunzătoare. Înainte de a aduce o rață în casă, este esențial să iei în considerare responsabilitățile și cheltuielile care vin cu deținerea unui animal de companie. Cu îngrijire și dragoste adecvate, o rață de companie poate aduce bucurie și companie în viața ta.

Întrebări frecvente despre deținerea unei rațe de companie

 1. Rațele pot fi antrenate acasă? Da, rațele pot fi dresate să folosească o cutie de gunoi sau o zonă desemnată pentru a merge la baie.
 2. Rațele se înțeleg cu alte animale de companie? Rațele se pot înțelege cu alte animale de companie, cum ar fi câinii sau pisicile, atâta timp cât sunt introduse corespunzător și supravegheate.
 3. Cât timp trăiesc de obicei rațele? Durata de viață a unei rațe poate varia în funcție de rasă, dar majoritatea rațelor domestice pot trăi până la 10 ani cu îngrijire adecvată.

De ce să alegeți o rață ca animal de companie?

Rațele fac animale de companie încântătoare din diverse motive. Nu numai că sunt afectuoși și antrenați, dar pot, de asemenea, să formeze legături puternice cu proprietarii lor. Cu personalitățile lor îndrăznețe, rațele sunt relativ ușor de îngrijit și pot prospera atât în ​​mediul urban, cât și în cel rural. Ca bonus, ouăle lor sunt, de asemenea, hrănitoare. Deci, ce diferențiază rațele ca alegere pentru animale de companie? Natura lor fermecătoare, adaptabilitatea și capacitățile de depunere a ouălor le fac o opțiune unică și plină de satisfacții pentru pasionații de animale de companie.

Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra o rață ca animal de companie

A deține o rață ca animal de companie poate părea o idee distractivă și unică, dar există mai mulți factori de care trebuie să luați în considerare înainte de a vă angaja. În această secțiune, vom discuta despre diferitele considerente care ar trebui să fie luate în considerare înainte de a cumpăra o rață ca animal de companie. Acestea includ cerințele necesare de spațiu și locuință pentru rațe, timpul și angajamentul necesar pentru a le îngriji în mod corespunzător, costurile și cheltuielile potențiale implicate și orice legi și reglementări locale care vă pot afecta capacitatea de a păstra o rață ca animal de companie. Înțelegând aceste considerații, puteți lua o decizie informată dacă o rață este animalul de companie potrivit pentru dvs.

1. Cerințe de spațiu și locuință

 1. Evaluați nevoile de spațiu: Rațele au nevoie de spațiu amplu în aer liber pentru hrana, exerciții și cuibărit. Planificați un minim de 10 picioare pătrate per rață în adăpostul lor.
 2. Creați un adăpost: construiți sau cumpărați un adăpost rezistent la prădători, cu cutii de cuib, ventilație și acces ușor la alimente și apă.
 3. Oferă acces la apă: Rațele au nevoie de o sursă de apă suficient de mare pentru a înota și a barbota. O piscină sau iaz pentru copii este o opțiune potrivită.
 4. Adăugați zone de hrană: includeți zone cu iarbă, arbuști și Insecte pentru a susține comportamentul lor natural de hrană.

Luând în considerare acești factori, puteți asigura un mediu confortabil și sigur pentru rațele dvs. de companie.

2. Timp și angajament

 • Înțelegeți timpul zilnic necesar pentru hrănire, furnizarea de apă curată și monitorizarea stării de sănătate a raței.
 • Alocați timp pentru interacțiunea socială și exerciții fizice, asigurând bunăstarea și fericirea raței.
 • Luați în considerare angajamentul pe termen lung, deoarece rațele au o durată de viață medie de 8-12 ani, necesitând îngrijire și atenție consecventă.

3. Costuri și cheltuieli

 • Costul inițial: atunci când luați în considerare costurile și cheltuielile de deținere a unei rațe, este important să luați în considerare cheltuieli precum achiziționarea raței în sine, construirea sau achiziționarea unui adăpost adecvat și obținerea de echipamente de hrănire și băut.
 • Costuri recurente: este, de asemenea, important să luați în considerare cheltuielile curente, cum ar fi hrana, așternutul, îngrijirea veterinară și orice consumabile sau servicii suplimentare necesare pentru bunăstarea raței dumneavoastră.
 • Cheltuieli neprevăzute: este întotdeauna o idee bună să fii pregătit pentru costuri neașteptate care pot apărea din cauza unei boli, răniri sau situații de urgență.

Sfat pro: Asigurați-vă că revizuiți în mod regulat cheltuielile raței pentru a vă asigura că bugetați corespunzător și că oferiți cea mai bună îngrijire pentru animalul dvs. iubit.

4. Legile și reglementările locale

 • Familiarizați-vă cu legile și reglementările locale referitoare la rațele de companie din zona dvs., inclusiv cu orice restricții sau cerințe de permis.
 • Fiți conștienți de legile de zonare care se referă la adăpostirea rațelor, cum ar fi dimensiunea necesară a cotetului, locația și distanța față de proprietățile învecinate.
 • Respectați reglementările de sănătate și siguranță, asigurând o salubritate adecvată, eliminarea deșeurilor și măsurile de prevenire a bolilor.
 • Adunați informații despre orientările specifice de îngrijire a rațelor de companie, inclusiv îngrijirea veterinară, acordarea de licențe și interacțiunile potențiale cu fauna sălbatică.

Cum să cumperi o rață ca animal de companie

Dacă te gândești să adaugi o rață în familia ta ca animal de companie, există câteva lucruri importante de care trebuie să ții cont. Primul pas este să cercetezi diferite rase de rațe și nevoile lor specifice. Apoi, va trebui să găsești un crescător de renume sau o organizație de salvare care să asigure sănătatea și bunăstarea noului tău animal de companie. Pentru cei interesați să ofere o casă unei rațe aflate în nevoie, vom discuta și despre opțiunea adoptării dintr-un adăpost. Să ne aprofundăm în procesul de cumpărare a unei rațe ca animal de companie.

1. Cercetați diferite rase

Când cercetați diferite rase de rațe de companie, luați în considerare următorii pași:

 1. Evaluați caracteristicile fiecărei rase, inclusiv dimensiunea, temperamentul și capacitățile de depunere a ouălor.
 2. Evaluați cerințele specifice de spațiu și mediu pentru fiecare rasă.
 3. Aflați despre durata de viață tipică și despre orice considerente de sănătate specifice rasei.

2. Găsiți un crescător de renume sau o organizație de salvare

 • Efectuați cercetări online pentru a găsi crescători de renume sau organizații de salvare specializate în rațe.
 • Vizitați adăposturile de animale din apropiere sau grupurile de salvare care pot avea rațe disponibile pentru adopție.
 • Consultați-vă cu birourile veterinare locale sau cu magazinele de animale de companie pentru recomandări privind crescătorii de rațe de încredere sau organizațiile de salvare.

Când căutați un crescător de renume sau o organizație de salvare, asigurați-vă că acestea acordă prioritate bunăstării rațelor și urmează practicile etice de creștere și îngrijire.

3. Luați în considerare adoptarea dintr-un adăpost

 • Cercetați adăposturile de animale locale sau organizațiile de salvare specializate în păsări și rațe.
 • Contactați aceste adăposturi pentru informații despre rațele disponibile pentru adopție.
 • Vizitați adăpostul pentru a întâlni rațele și observați-le comportamentul pentru a găsi cea mai bună potrivire pentru casa și stilul dvs. de viață.
 • Discutați procesul de adopție, inclusiv orice taxe și documentația necesară, cu personalul adăpostului.
 • Pregătiți-vă casa pentru sosirea raței adoptate, asigurându-vă că aveți spațiul de locuit și proviziile necesare.

Pregătirea pentru noua rață de companie

Pe măsură ce vă pregătiți să aduceți o nouă rață de companie în casa dvs., este important să vă asigurați că aveți tot ce aveți nevoie pentru a oferi un mediu de viață sigur și confortabil pentru prietenul dvs. cu pene. În această secțiune, vom acoperi pașii necesari pentru amenajarea unui mediu de viață adecvat, achiziționarea de rechizite esențiale și planificarea pentru nutriția și îngrijirea corespunzătoare a noului tău animal de rață. Urmând aceste sfaturi, te poți asigura că noul tău însoțitor va avea o viață fericită și sănătoasă alături de tine.

1. Configurați un mediu de viață adecvat

 1. Alegeți o locație potrivită pentru zona de locuit a raței, asigurându-vă că este spațioasă și bine ventilată.
 2. Furnizați un adăpost sigur și rezistent la prădători pentru rață, cu cutii de cuib dacă aveți femele de rață.
 3. Configurați o sursă de apă pentru înot și curățare, asigurându-vă că este suficient de adâncă pentru a-și scufunda întregul corp.
 4. Asigurați zona cu gard pentru a proteja rațele de prădători și pentru a le împiedica să rătăcească.

Sfat profesionist: Rațele se bucură de rutină, așa că stabilește programe consecvente de hrănire, curățare și interacțiune pentru a le ajuta să se simtă în siguranță și confortabil în mediul lor.

2. Achiziționați consumabilele necesare

 • Pregătiți mediul de locuit cu o incintă și așternut adecvate.
 • 2. Achiziționați consumabilele necesare, cum ar fi un adăpator, hrănitor, hrană de pornire pentru rățușă și o lampă de căldură.
 • Planificați o nutriție și îngrijire adecvate prin achiziționarea de vitamine și minerale specifice raței.

Sfat pro: Asigurați-vă că zona de zi este spațioasă și sigură pentru a permite creșterea și libertatea de mișcare a raței.

3. Planificați o nutriție și îngrijire adecvate

 • Asigurați o dietă echilibrată pentru rața dvs. de companie, oferind o combinație de hrană comercială pentru rață, legume proaspete și delicii ocazionale, cum ar fi viermii de făină.
 • Păstrați o zonă de locuit curată pentru rața dvs. schimbându-le și umplându-le în mod regulat apa, deoarece rațele au nevoie de multă apă proaspătă pentru o digestie sănătoasă.
 • Manevrați-vă rața cu blândețe și grijă pentru a construi încredere și pentru a le promova bunăstarea.

Sfat: consultați întotdeauna un medic veterinar specializat în îngrijirea păsărilor pentru a vă asigura că rața dvs. de companie primește nutriția adecvată și îngrijirea de care are nevoie.

Sfaturi pentru îngrijirea unei rațe de companie

A deține o rață de companie poate fi o experiență plină de satisfacții și unică pentru orice iubitor de animale. Cu toate acestea, îngrijirea unei rațe necesită cunoștințe și atenție specifice pentru a le asigura bunăstarea. În această secțiune, vom discuta câteva sfaturi importante pentru îngrijirea corectă a raței dvs. de companie. De la oferirea unei diete echilibrate până la menținerea unui mediu de viață curat, aceste sfaturi vă vor ajuta să vă mențineți prietenul cu pene fericit și sănătos. Vom discuta, de asemenea, cum să vă manipulați rața cu grijă, deoarece acestea pot fi animale sensibile.

1. Oferiți o dietă echilibrată

 • Oferiți o selecție diversă de alimente, inclusiv pelete de rață, legume și verdeațăpentru a asigura o alimentatie rotunjita si echilibrata.
 • Includeți surse de proteine, cum ar fi viermi de făină sau râmepentru a satisface nevoile nutriționale ale rațelor tale.
 • Asigurați-vă că apă curată este disponibilă pentru băut și baie, deoarece este esențială pentru sănătatea și digestia lor.

Știați că rațele au o factură specializată care le permite să filtreze alimentele din apă? Această adaptare fascinantă le permite să prospere în habitatul lor natural.

2. Păstrați curat zona de locuit a raței dvs

 • Oferiți un spațiu de locuit curat și uscat pentru rața dvs., asigurându-vă că are spațiu suficient pentru a se deplasa fără a vă simți înghesuit.
 • Curățați în mod regulat zona de zi pentru a îndepărta excrementele și așternuturile murdare, prevenind orice potențiale probleme de sănătate pentru animalul dvs. de companie.
 • Utilizați materiale sigure și adecvate pentru așternut, cum ar fi paie sau fân, înlocuindu-le atunci când se murdărește sau se udă.

În plus, asigurați-vă că mențineți curățenia în zona de locuit a raței dvs., eliminând în mod regulat excrementele și înlocuind așternuturile murdare. Acest lucru va ajuta la prevenirea oricăror potențiale probleme de sănătate pentru animalul dvs. de companie.

3. Manipulați-vă rata cu blândețe și cu grijă

Când vine vorba de îngrijirea raței tale de companie, manipularea lor cu blândețe și grijă este crucială pentru bunăstarea lor. Urmați acești pași esențiali pentru o îngrijire adecvată:

 1. Abordați-vă cu calm: Rațele sunt sensibile la mișcările bruște, așa că este important să vă apropiați de ele încet și calm.
 2. Folosiți o atingere blândă: atunci când vă mângâiați rața, asigurați-vă că o faceți ușor și evitați orice manipulare bruscă sau brutală.
 3. Ridicare corectă: atunci când ridicați rata, asigurați-vă că îi susțineți corpul ușor pentru a preveni orice disconfort.

Sfat pro: dezvoltarea unei legături puternice cu rata ta printr-o manipulare blândă va ajuta la crearea unei relații de încredere și iubitoare.

1. Pot fi antrenate rațele în casă?

 • Da, rațele pot fi antrenate să folosească casa prin întărire pozitivă și consistență.
 • Desemnează o zonă specifică în interior pentru nevoile raței și folosește recompense pentru comportamentul dorit.
 • Folosiți o cutie de gunoi cu material de pat adecvat și asigurați-vă că o schimbați în mod regulat.
 • Oferiți acces regulat în aer liber pentru a încuraja comportamentul natural.

2. Rațele se înțeleg cu alte animale de companie?

 1. Introduceți rațele devreme: creșterea rațelor și a altor animale de companie împreună de la o vârstă fragedă le poate ajuta să se relaționeze și să coexiste pașnic.
 2. Supravegheați interacțiunile: supravegheați întotdeauna interacțiunile inițiale dintre rațe și alte animale de companie pentru a asigura siguranță și experiențe pozitive.
 3. Furnizați spații separate: oferiți spații de locuit separate pentru rațe și alte animale de companie în care să se retragă, asigurându-vă că fiecare are propriul teritoriu.

2. Rațele se înțeleg cu alte animale de companie?

3. Cât timp trăiesc de obicei rațele?

 • Rațele domestice trăiesc în mod obișnuit 8-12 ani atunci când sunt asigurate cu îngrijire, nutriție și condiții de viață adecvate.
 • Unele rase, cum ar fi Rațe Pekinpoate trăi până la 15 ani sau mai mult cu îngrijire adecvată și un mediu sănătos.
 • Prădătorii în aer liber, bolile și adăposturile inadecvate le pot reduce durata de viață, astfel încât asigurarea unui mediu sigur și securizat este crucială.

întrebări frecvente

Poți păstra rațele ca animale de companie?

Da, rațele pot fi animale de companie grozave. Sunt rezistente, ieftine și ușor de îngrijit. Cu toate acestea, nu ar trebui ținute ca animale de companie și trebuie să trăiască în aer liber.

Care sunt câteva puncte importante de luat în considerare înainte de a cumpăra o rață ca animal de companie?

Este important să înțelegeți că rațele sunt animale sociale și nu trebuie ținute singure. Este recomandat să aveți cel puțin o altă rață de companie, dar a avea trei sau patru este ideal. Rațele sunt, de asemenea, creaturi inteligente și emoționale care trebuie antrenate și legate de stăpânii lor.

Care sunt câteva fapte amuzante despre rațele ca animale de companie?

Rațele nu au nevoie de un iaz sau de apă deschisă pentru a înota și nu au un miros puternic și nu atrag paraziți. De asemenea, pot fi antrenați să se joace cu jucăriile și să se bucure de interacțiunea cu proprietarii lor. În plus, rațele pot trăi până la 20 de ani cu îngrijire adecvată și pot face animale de companie blânde și amuzante.

De unde pot cumpăra rațe ca animale de companie?

Rațele pot fi achiziționate de la incubatoare, magazine agricole și comercianți cu amănuntul online, cum ar fi Metzer Farms și Tractor Supply Co. Cu toate acestea, este important să faceți cercetări și să vă asigurați că rațele provin din surse de renume care acordă prioritate bunăstării animalelor.

Care este cea mai bună rasă de rață pentru un animal de companie?

Există Peste 15 rase de rațe domesticite, fiecare cu propriile trăsături de personalitate unice. Opțiunile populare pentru animalele de companie includ rațele Khaki Campbell, Pekin și Indian Runner. Este important să cercetezi și să alegi o rasă care se va potrivi cel mai bine stilului tău de viață și nevoilor tale.

Care sunt câteva moduri crude prin care rațele sunt crescute de oameni?

Din păcate, în industria ouălor, puii masculi sunt adesea măcinați de vii sau aruncați în tomberoane, deoarece nu sunt necesari pentru producerea ouălor. În industria cărnii, rațele sunt adesea hrănite forțat, ceea ce poate duce la răni dureroase și boli. Este important să susținem rațele crescute etic și să eviți sprijinirea acestor practici crude.

Daca vreti sa aflati mai multe despre pasari, va invit in Excursie in Delta Dunarii cu Echipa Nearchus Nautictour Mahmudia, vedeti pe pagina noastra de contact..si cititi mai multe mai jos!

Cel mai frumos mod sa petreci o vacanță scurtă, un weekend placut este sa alegi excursii Delta Dunarii cu Nearchus Nautictour
Tot ce ai vazut la National Geographic, o sa vezi alaturi de echipa Nearchus Nautictour!

Citeste si asta

Suna la +40 760 474 738

Contacteza-ne!